3 Aralık 2009 Perşembe

Rihanna'nın X-Factor canlı performansı ve beyaz kürkü

Rihanna geçen haftasonu İngiltere'de yayınlanan yetenek şarkı yarışması X-Factor'e konuk olmuş ve "Russian Roulette" şarkısını canlı seslendirmiş. Youtube'da çok sayıda klibi mevcut, ancak yayıncı kuruluş (futbol jargonu!) çoğunu sildiriyor ve youtube video görüntülerinin başka web sayfalarına gömülmesini engelliyor. Yine de Rihanna'yı şimdilik şuradan HD kalitesinde izleyebilirsiniz. Rihanna'nın üzerinde, Balmain ceketlerle özdeşleştirdiğimiz sezonun alameti farikası sivri omuzlu, kolsuz, düz bir elbise var.

Elbisenin sütlü kahve rengi Rihanna'nın tenine ve saçına çok yakışmış. Esneyebilen bir kumaştan dikildiği, Rihanna'nın vücudunu adeta sarmasından anlaşılıyor. Eteklerinin darlığı da hoş, yalnız bu Karayiplerden gelen hatunların çoğunda görülen poponun hafif çıkıklığını iyice vurgulamış:) Asıl hoşuma gidense, elbisenin özellikle karın bölgesinde yaptığı yatay katlar oldu. En iyi alt sırada ortadaki resimde görünüyor.

Şimdi, özellikle şarkının başlarında dikkat çeken ayrıntıya odaklanalım. Rihanna koltukta otururken sağ omzunu yasladığı bembeyaz ve kabarık tüyleri olan bir kürkü var!


Evet, X-Factor'deki bu görüntülerden fazla bir şey anlaşılmıyor, ama sağ üstte Rihanna'nın yüzünü kürke yasladığı kare, şarkının duygusal havasını çok güzel yansıtıyor bence. Öte yandan Rihanna bu kürkle, Ekim sonlarında Berlin'de yeni albümü için klip çekimleri sırasında görüntülenmişti.


X-Factor'de giydiği elbise gibi bu kürkün de omuzlarının sivri olduğunu not ediyoruz. Tıpkı o omuz detayı gibi bu kürkün kabarıklığı da, abartma yoluyla insan anatomisine ve kadın bedeninin güzelliğine dikkat çeken sanatsal bir unsur aslında. Muhtemelen bir tilki kürkü bu, ama tilki kürkleri normalde bu kadar kabarık olmaz. Zaten günlük kullanımda kimse bu kadar fazla dikkat çekmek istemeyecektir.

Bu kürkün abartılı omuzlarının şöyle bir faydası var. Genelde ceket, kaban gibi dış kıyafetler aşağıya doğru genişler ve böylece etek çevreleri göğüs çevrelerinden büyük olur. Buna "swing" deniyor. Bu kürkte ise buna gerek kalmamış. Yukarıdan aşağıya daralan silüet, kürkün bütün kabarıklığına rağmen Rihanna'yı olduğundan daha kilolu göstermiyor, hatta tam tersine, kalçasındaki fazla kilolarını örtüyor bile diyebiliriz.

13 yorum:

  1. işlevsel olsada ben omuzlara alışamadım sanırım.. :)

    YanıtlaSil
  2. İşlevsel? Güzel tanımlama! Balmain ceketlerdeki terzilik çok iyi olmalı, çünkü onların omuzları çok muntazam duruyordu, ama Rihanna'nın bu elbisesinin omuzlarına yakından bakınca bizim blogcu arkadaşların DIY projelerinden farksızmış gibi görünüyor, değil mi! Yalnız şunu da belirteyim, elbisenin omuzlarındaki işçiliği beğenmesem de, Rihanna'nın bedenine oturuşunu, hele o kat kat kıvrımları beğendim.

    Belki sivri omuzlar yerine payet veya taş işli omuzlar olsaydı daha güzel dururdu, ne dersin Siu?

    YanıtlaSil
  3. "Rihanna'nın Canlı Performansı" diye konu başlığını görünce hemen atladım okumaya, ama Coşkun, ne Rihanna'nın canlı performansından ne de şarkısından söz etmişsin?!

    "Russian Roulette" çok güzel şarkı, özellikle şu günlerdeki ruh halime tam uyduğu için sürekli kafamda dönüp duruyor. Ama Rihanna'nın performansı bence o kadar iyi değildi. Yani, güzel bir sesi var, ama yaptığı müzik tarzı vokallerinin çok daha güçlü olmasını gerektiriyor. Birkaç yerde açıkça detone oluyor, yine bazı yerlerde ciğerlerini parçaladığı halde sesi resmen yetmiyor. Bir Beyonce, Mariah Carey, Celine Dion, Whitney Houston çapına gelmesi için daha çook çalışması lazım.

    YanıtlaSil
  4. rihannadaily.com'da X-Factor gecesinden hi-res fotoğraflar yayınlandı:
    http://rihannaphotos.org/thumbnails.php?album=2449

    YanıtlaSil
  5. Jülide, evet itiraf ediyorum, Rihanna'nın kıyafetine odaklanmaktan şarkısını tamamen atlamışım:) Müzik kulağım pek iyi değildir, ama meraklı bir dinleyiciyim. Rihanna daha çok genç, eminim ilerleyen yıllarda hem sesi hem yorumu daha da oturacaktır. Keşke bizim şarkıcılarımız da, şarkı söylemenin, hele canlı performansın sadece yetenek işi olmadığını, insanların yıllarca konservatuvarlarda şan bölümlerinde boşuna okumadıklarını, şarkıcıların nefes alıp vermeyi bile doğru yapmayı öğrenmeleri gerektiğini anlasalar.

    Rihannafanboy, link için teşekkürler. Oradaki fotoğraflarda hem Rihanna'nın elbisesi hem de yanındaki beyaz kürk çok daha net görülebiliyor.

    YanıtlaSil
  6. Ben de sevmiyorum bu omuzları.Ama şimdi sevdim.Çok çok yakışmış.Hadise'ye de yakıştırmıştım ben.Ve detaylar mükemmel.Elbiseye bayıldım.Kürke ayrıca bayıldım :)

    YanıtlaSil
  7. pul payet dedin beni benden aldın.. Rihanna yolla bana kürkü :)))

    YanıtlaSil
  8. Ebruli, bence de işin sırrı detaylarda gizli. Yani omuzların dik olması yetmiyor, elbisenin Rihanna'nın bedenine oturması da gerekiyor. Benim merak ettiğim, Rihanna'nın stilisti mutlaka bir sürü deneme yapmıştır, mesela "Bu kıyafete bir kemer gider mi?" veya "Acaba bir kolye, bir bilezik kullansak mı?" diye sormuş, denemiştir. İşte stilistin işinin bu kısmı çok eğlenceli olmalı.

    Siu, katılıyorum, hatta işte tahtaya yazıyorum: Rihanna, yolla. Kürkü Siu'ya yolla!

    YanıtlaSil
  9. Love that puffy white fur!

    xoxox,
    CC

    YanıtlaSil
  10. Couture Carrie, thanks for visiting my blog! I have been thinking of writing a parallel blog in English for some time, and your comment has just provided the catalyst I needed! So, welcome to my new blog, "Fur and Fashion"!
    http://furandfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Rihanna bana kaba saba geliyor. Bu nedenle sürekli kötü pozlarla yakalanıyor paparazzilere. Şöyle biraz zarafet, görgü dersleri filan almasının vakti geldi de geçiyor bile.

    Bu arada, beyaz kürk de ne kadar beyazmış öyle. Bulutlar gibi bir hafiflik hissi veriyor bana. Rihanna kürkü hala yollamadıysa, ben de istiyorum!

    YanıtlaSil
  12. Beyaz kürkle bence Yeti gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  13. Silkygirl, katılıyorum. Tabii şöhreti hazmetmek de kolay değil. Acaba seni de Rihanna gibi her gittiğin yerde onlarca fotoğrafçı ve sürekli çığlık atarak üstüne saldıran hayranların takip etseydi, hayatına aynı sakinlikte devam edebilir miydin?

    Sevgili cadı, biliyorsun genelde Yeti'nin erkek olduğu düşünülür, o yüzden kendisine Kar Adamı da denir. O zaman olsa olsa Yeti, Chris Brown olur diyorum ben!

    YanıtlaSil