17 Aralık 2009 Perşembe

Yılların eskitemediği güzel Monica Bellucci ve yakışıklı Alain Delon 20 yıl öncesinde...

Monica Bellucci'yi herhalde ilk defa Malena adlı filmde izlemiş ve Müjde Ar-vari güzelliğine hayran olmuştum. Yıllar geçtikçe güzelleşen Fransız ve İtalyan kadınlarını hepimiz biliriz: Catherine Denevue, Sophia Loren, Isabella Adjani, Sophie Marceau... Bu kadınlar, her zaman şık, zarif, ama aynı zamanda kadınsı ve çekicidirler. Monica Bellucci de modellikle başladığı kariyerinde ilerleyen yaşlarında sinemayla tanışmasına rağmen, yıllar geçtikçe güzelliğini kaybetmeyen bir oyuncu.

İşte Monica Bellucci'nin ta 1987'de, İtalyan kürkevi Annabella'nın reklam kampanyasında Alain Delon ile birlikte yer aldığını keşfettim ve bu kampanyadan harika kareleri sizinle paylaşmaya karar verdim. Annabella Kürkevi, İtalya'nın Pavia kentinde 1953 yılında kurulmuş. İtalyanların kalite ve tasarımdaki bildik zevklerini yansıtan ve el sanatları, el emeği, işçiliğin el üstünde tutulduğu bir firma. Bugüne kadar reklam kampanyalarında ve defilelerinde, Alain Delon ve Monica Bellucci'nin dışında, Catherine Denevue, Sophia Loren, Naomi Campbell gibi ünlü isimlere yer vermesiyle dikkat çekiyor.




Monica Bellucci ve Alain Delon bu fotoğraflarda, tutkulu bir aşkı yaşayan bir çifti canlandırıyorlar. Reklam kampanyasında yukarıdaki fotoğrafa eşlik eden yazı şöyle: "Fransız cazibesi, İtalyan güzellik ve zarafeti: Alain Delon ve Monica Bellucci." Gerçekten de Alain Delon siyah smokini içinde müthiş karizmatik ve "cool" ile cazibeyi, Monica Bellucci de muhteşem samur kürkü ve sade makyajı ile güzellik ve zarafeti simgeliyor. İkisi ayrı yönlere bakıyorlar, ama Alain Delon Monica'nın Alain Delon'un omzuna yaslanması aralarındaki çok özel bu anı objektife yansıtıyor.

Bu karede yine Monica'yı yine Alain Delon'un omzuna yaslanmış görüyoruz. Monica'nın bakışları objektifi delip geçiyor. Birbirlerine çok yakınlar, ama onları endişelendiren birşeyler var ve bu, mutluluklarını gölgeliyor. Monica, fırtınadan çıkmış, sakin bir liman gibi duran eşine sığınıyor. Alain, onu ne pahasına olursa olsun koruma kararlılığında olduğunu gösteriyor.



Aynı duygular yukarıdaki kareye de yansımış. Alain Delon, eşine onu sahiplenir bir şekilde sarılıyor. Monica Bellucci'yi beyaz zemin üstüne siyah beneklerden oluşan kendine has deseniyle bir Rus lynx kürkü içinde görüyoruz.

Yukarıdaki biraz karamsar ve duygusal karelerden sonra ikiliyi birbirlerine sarılmış, gülerek yürürken görüyoruz. Soldan içeri vuran güneş ışıkları ortamı ısıtıyor. Kampanyada bu fotoğrafa eşlik eden yazı, "Pavia'nın büyüsü içinde Alain Delon ve Monica Bellucci ile unutulmaz bir an" diyor. Pavia, İtalya'da Annabella kürklerinin bulunduğu, tarihi bir kent. Monica Bellucci'nin üstünde bir başka lynx kürk var.


Yukarıdaki resimde Monica'yı tek başına, duru güzelliğinin tüm yalınlığı içinde görüyoruz. Vizon kürkü yüzünü harika bir çerçeve içine alıyor. Monica'nın yüzünde belli belirsiz bir makyaj var; yapılacak her müdahale bu güzelliği ancak perdeleyebilir! Beyaz ipek/saten bluzu ve kürkün rengiyle uyumlu deri eldivenleri içinde bir şıklık abidesi!

Son fotoğrafta yine Monica'yı tek başına görüyoruz. Kampanyanın genel havasına uygun olarak, kendi içinde düşüncelere dalmış bir pozda, bir başka vizon kürk içinde...



Bu kampanya için televizyonda yayınlanmak üzere reklam filmleri de çekilmiş. Görüntü kalitesi düşük, ama aşağıda youtube'da yer alan bir kaydı görebilirsiniz:

3 yorum:

  1. Katılıyorum :) Hatta yıllar geçtikçe daha da seksi oluyor.

    YanıtlaSil
  2. BU KADIN 45 YASINDA AMA HALA COK GÜZEL KALDI INANILMAZ BIRSEY BU HIC MI INSAN GÜZELINI KAYBETMEZ COK GÜZEL BIR YÜZ AYRICA FAHRIYE EVREN LE KIYASLANMASI SACMA CÜNKI MONIKA BELUCININ SIMASI COK COK GÜZEL BU YASINDA OLMASINA RAGMEN BILE20 LIK KIZLARDAN BILE DAHA GÜZEL VE ASIL

    YanıtlaSil