11 Mart 2011 Cuma

Gardroptaki parçaları "ekonomik" kullanma kraliçesi: Olivia Palermo!

Blogspot bloglarına erişim engellemesi geldi geleli ne günlük blog turu keyfi kaldı insanın içinde, ne de yeni bir blog yazısı için heves... Ama pes etmek yok! Üniversite yıllarında duvar yazısı şeklinde kartlar, posterler pek bir modaydı, içlerinde en sevdiğim, "VAZGEÇME! ERTELEME! ÜŞENME!" yazanıydı. O zaman blogları şenlendirmeye devam!

Olivia Palermo, tarzı ve kıyafetleriyle moda bloglarının sevilen simaları arasında yer alıyor. Geçenlerde ülkemize de geldi, Mango defilesine konuk oldu. Yalnız bir süredir, Olivia'yı takip ederken bir nokta dikkatimi fena halde çekiyor. Olivia Palermo bir parçayı, ki bu bir kürk yelek olabilir, bir ayakkabı, ceket veya etek olabilir, işte bir parçayı sevmeyegörsün, onu sık sık kullanmaktan geri durmuyor. Bazı ünlüler, özellikle Hollywood yıldızları var, belli ki profesyonel bir (veya birden fazla!) stilistleri var, sanki her sabah uyanınca sıfır kıyafetlerin ambalajlarını açıyor, etiketlerini söküyor, güne öyle başlıyorlar. Akşam olunca da hoop! O kıyafetler bir daha görünmemek üzere yolcu ediliyor. Olivia öyle değil işte. Bilmiyorum, belki bunu ısrar ve inatla yapıyor, belki gardrobundaki parçalara zaman içinde bağlanıyor... Belki maddi durumu o kadar iyi değil?! Yok şaka yapmıyorum, her Allahın günü marka kıyafetler giymeye benim diyen cüzdan dayanmaz yahu!


Neyse, işte bu yazının konusu, Olivia'nın son günlerde pek bir sevdiği bazı parçalara odaklanmak olacak. İşte, daha birkaç gün önce, 8 Mart günü New York'un meatpacking districtinde, yani afedersiniz mezbahasında:) (ki moda çekimleri için sıkça kullanılan bir bölgedir) bir moda editoryali çekiminde görüntülenmiş güzel celebritymiz.


Toprak tonları Olivia'nın buğday tenine eskiden beri çok yakışır, burada da sade ama şık bir kombinde Olivia her zamanki gibi falsosuz bir şıklık içinde. Böyle hafif yan dönerek bakışlarını uzaklara odakladığı, melül mahzun duruş pozu var bu Olivia'nın. İşte zaman içinde iyice pekiştirdiği o standart pozunu yine ustalıkla yansıtmış objektife.

Benim dikkatinizi çekmek istediğim parça, üstündeki yaban hayvanı (emprovize bir desen ama sanırım kaplandan ilham alınmış, hadi ben kısaca leopar diyeyim!) desenli ceket/bluz. 



Bakın aynı üstü, yukarıdaki fotolardan daha iki gün önce, 6 Mart'ta Tokyo'da katıldığı Asia Girls Explosion adlı etkinlikte de giymiş Olivia! Allahım, bir de şu 32 dişini birden göstere göstere gülümsemesi yok mu! Diş hekimine bir servet ödüyor olmalı!

Bu arada, düşünün, bu kadın Ocak ayında Karaiplerde bikinilerini giymiş, tatildeydi, Şubat'ta Londra ve New York moda haftalarında o defile senin bu defile benim koşuşturdu, arada street style fotoğrafçılarına binlerce poz verdi. Sonra bir ara Türkiye'ye uğradı. Bakın ardından Japonya'ya gitmiş, şimdi tekrar New York'ta. Böyle bir orada bir burada dünyayı turlayan sosyete için jet-set derlerdi, gerçekten de Olivia jet gibi uçuyor!


Şimdi biraz geriye, Londra moda haftasına gidelim. 18 Şubat'ta Look defilesine katılan Olivia Palermo'yu, yağ yeşili elbise, üstünde kolları ve kenarları sarı pirinç zincirlerle süslü siyah hırka ve ayağında leopar desenli bootieleriyle görüyoruz. İlk karede flaşın etkisiyle saç uçlarının nasıl daha kızıl bir renkte çıktığına dikkatinizi şöyle bir çekiyorum ama asıl söz etmek istediğim, Olivia'nın bootieleri.

 Olivia'nın triko hırka/ceketi ve elindeki kürk atkısına da başka kombinlerde rastlayacağız, ama şimdilik gözümüz bu bootie cicişlere kitlenmiş durumda!

 Ayağında ne kadar şirin duruyorlar, değil mi?! Bu arada, sıraların altında, front row'un değerli konukları için hazırlanmış goodie çantalarında kimbilir ne ciciler vardır? :))


Bakın, bu bootieleri bir gün sonra, 19 Şubat günü de ayağından çıkarmamış Olivia! Yine Londra moda haftasında, Jaeger defilesinde bu sefer... (Acaba bu bootielerle yatmış olmasın?!) Mermer sütunlara yaslanarak verdiği bu pozu çok romantik buldum, bir de Olivia'yı burada Leighton Meester'e benzettim. Ne dersiniz?

Filmi birkaç gün daha geriye, 15 Şubat'a saralım. New York moda haftasında, Tibi defilesindeyiz. Olivia'nın ayağında yine aynı bootieler!

Bu kombin çok ilginç bir kombin, çünkü bootielerin yanısıra Olivia'nın giydiği kırmızı maksi etek ve kürk yeleği de birkaç kez daha görme fırsatımız olacak. Ama ondan önce bi dakka durun, bu bootieleri bu blogda daha önce görmemiş miydik?!


Tabii ya! "Olivia Palermo'dan reklam kokan hareketler?" diyerek onun 21 Ekim 2010'da New York'taki 25 Park adlı butikte yaptığı alışverişe dokundurmuştum ya! Hani daha sonra dayanamayıp, Olivia'nın o gün alışverişte denediği camel renkli örgü pelerin üstüne ayrı bir yazı yazarak, bu reklam ve propaganda tuzağına bile isteye düşmüştüm? Meğer Olivia o gün de bu bootieleri giymemiş mi?!

19 Şubat'tan iki gün sonra, yine Londra moda haftasından bir başka defilede, Emilio de la Morena'dayız. Olivia'nın ayağında yine aynı bootieler! (Acaba birden fazla çift almış olmasın?!?)

Evet, gördüğünüz gibi, Olivia'nın her günü, her kombini, gardrobundaki her bir parça üstüne uzun uzun konuşmaya değer malzeme mevcut! Ama, zaten bloglara erişim sorunluyken, blog okurlarının sabrını taşırmamak lazım! Bu yazının devamında da oldukça zengin malzemenin yer alacağı vaadiyle, yazıyı burada noktalıyorum:)

Son olarak, Olivia'nın gardrobunda birden fazla kombinde yer verdiği parçaları listeleyeyim:

1. Yaban hayvanı desenli ceket/bluz.
2. Başka bir yaban hayvanı desenli bootieler.
3. Kürk yelek.
4. Kırmızı maksi etek.
5. Kolları ve kenarları pirinç zincirlerle süslü siyah triko hırka/ceket.
6. Kürk yaka/atkı.

4 yorum:

  1. bu kadının konu olduğu her haberi büyük bir keyifle okuyorum. eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mukkemmel bir yazi olmus tebrik ederim!
    Ama ben de istiyorum o leopar bootieden! Nolucak simdi :(

    YanıtlaSil
  3. MODAveSOSYETE, rica ederim:)

    nil, teşekkürler! Leopar bootieler Charlotte Olympia markaymış:)
    http://outfitidentifier.com/?p=62956
    net-a-porter.com'a baktım senin için, bu tasarımcının üç ayakkabısı var, ama bu bootieler yok:(

    YanıtlaSil
  4. Yaa, tam da Olivia Palermo ile ilgili bir post hazırlıyordum. Ama benimki bu kadar güzel olmayacaktı, ellerine saglık. Artık başka birini bulurum ben de :)

    YanıtlaSil