23 Şubat 2012 Perşembe

Miroslava Duma'nın vizon kürkle klasik şıklığı


Geçenlerde blogda "Miroslava Duma'nın samur kürkü" demiştim. Rusya'nın soğuk ve karlı ikliminden kopup gelen Mira'nın gardrobunda samur kürkün yanısıra daha başka bir sürü güzel kürk de bulunuyor. Ama,  birkaç sezon önce bir New York moda haftası sırasında giydiği bu vizon ceketle Miroslava Duma şıklığına tavan yaptırmış resmen!

Bu kürk tasarımını trendy ve şık yapan bazı özellikleri var, hemen dikkat çekiyor. Öncelikle, kürk parçalar yatay olarak çalışılmış. Hani "American siding" veya "yalı baskısı" diye bilinen bir dış cephe kaplama sistemi vardır, bu kürkte de parçalar aynı oradaki gibi, bir üstteki parçanın alt kenarı bir alttaki parçanın üst kenarının üstüne gelecek şekilde duruyor. Yani olay sadece yatay şeritler değil, böyle kat kat yukarıdan aşağıya uzanan bir hareket sözkonusu. Diğer bir nokta, ceketin kolları kısa ve yakası yok. Bu da ona sanki bir hırkaymışcasına bir hafiflik kazandırıyor. Hani Mad Men dizisinde bolca gördüğümüz, "twinset" adı verilen bir kombin vardır, triko (tercihan kaşmir) kolsuz bluz ve üstüne aynı renkte hırka... O kombinin hırkası gibi duruyor bu kürk. Son olarak, kullanılan vizonun rengi de çok hoş. Genelde çok daha koyu kahve tonlarda vizon kürklere alışığızdır, ama bu renk çok modern ve farklı...


Başındaki (muhtemelen Hermes) ipek eşarbı, kolundaki arzu nesnesi çantası ve şıkır şıkır altınlarıyla Miroslava bir Audrey Hepburn, bir Grace Kelly şıklığına ulaşmış. O kadar ki, kendisine de fazla gelmiş olacak, içindeki yaramaz kız onu dürtmüş, dilini çıkarmış:)


Ayakkabılarının topukları da dikkat çekici...


Mira'yı aynı vizon kürkle ama bu sefer başka bir üst+etek kombiniyle görüyoruz. Eli belinde pozu pek olmamış ama. Sanki annesinin kürkünü ödünç almış bir kız gibi durmuş...


Burada kürkün üstüne siyah bir kemer kullanmış. Özellikle moda duyguları kabarmış fashionistalar, böyle vintage kürklerin üstüne kemer takarak, bellerini ince göstermeye gayret ediyorlar.


Miroslava'ya bayılıyorum:)

5 yorum:

  1. Yeni aldığım tavşan kurku yelegim inanılmaz tüy dokuyor bu konuda tavsiye edebileceğin bir şey varsa sevinirim... Teşekkürler Asli

    YanıtlaSil
  2. Amazing pics on this post. Well done my dear!!!
    Thank you so much for visiting and for you lovely comment on my blog.
    Best regards
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Aslı, maalesef tüy dökme sorununa karşı ne yapılabilir, bilmiyorum, ama tanıdığım birkaç kürkçüye senin için soracağım.

    Miss Margaret Cruzemark, thanks for your lovely comment:)

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru bir model seçimi olmuş bence.. bayıldım.. elimizdeki kürkleri bu şekilde modifiye ettirerek kullansak mı acaba? :)

    YanıtlaSil
  5. Siu, neden olmasın? Bir kürkçüye göstermekten zarar gelmez. Kolları kısaltıp yakayı çıkarabilirler veya mantoyu yeleğe çevirebilirler. Kürkçülerin işi, kürkü değerlendirmek; eski kürklerin her santimetrekaresini kullanacak bir yer bulurlar!

    YanıtlaSil