11 Aralık 2009 Cuma

Süpermodel Caroline Trentini ve kürkler -2-

Eh, madem Caroline Trentini'ye başladık, yarım bırakmayalım. Aslında bir yazı dizisine başlarken, daha ikinci bölüm hazır değilken -1- diye başlık atmayı sevmem. "Birinci Geleneksel Bahar Şenliği" lafı gibi garipserim. Bir şeye bir demek için ikincisinin de olmasına gerek yok mu? Neyse ki, görsellerim hazır bekliyordu.

İlk yazıya başlarken, Caroline'ın en önemli özelliğinin çocuksu saflık taşıyan güzelliği olduğunu belirtmiştim. Aşağıdaki fotoğraflar onun bu yönünü tüm sevimliliği (ve hatta çıplaklığıyla) yansıtıyor. En soldaki iki fotoğraf Michael Kors 2004 defilesinden. Bluzu ve üstündeki V yaka süveteriyle ne kadar sevimli!Saç rengi de bir harika bu karede. Yüzünde hafif çiller var galiba. Üçüncü fotoğrafta Caroline'ın elinde bir kürk "muff" var. Bu "muff"lar hem bir el ısıtıcısı olarak hem de çanta olarak kullanılabiliyorlar. Burada Caroline'ı belli belirsiz dudak makyajı hariç neredeyse hiç makyajı olmadan, sadeliğin ötesinde artık basit diyebileceğimiz bir elbise içinde görüyoruz. Belki de tasarımcı, onun duru güzelliğini ön plana çıkarmak istemiştir, bilemiyorum. Son iki karede ise 1960ları çağrıştıran teklifsiz bir poz ve saç şekliyle görüyoruz onu. Nicolas Ghesquiere'nin Balenciaga için hazırladığı bu kürk yakalı ceket rengi, dokusu ve kesimiyle beğenimi kazandı.


1 2 3
4 5

Sırada, Vogue Amerika'nın Ekim 2004 sayısında yer alan bir editoryal çalışmadan dört resim var. Beşinci resim, Vogue Amerika'nın Temmuz 2005 sayısında çıkmış. Bu beşli arasında benim en çok dikkatimi çekeni dördüncüsü, yani gümüş tilki kürkü şapka. İkinci karede vizon kürk şeritleri olan mor ceket ilginç, ama çantayı da gözden kaçırmamak lazım. Üçüncü karede Caroline içi kuzu kürklü deri kabanıyla çok doğal bir görüntü çiziyor, uçları sarı üstü koyu kumral saçlarını beğenip beğenmemekte kararsız kaldım. En sondaki haki renkli askeri tarz manto editörlere Doktor Jivago'yu çağrıştırmış. Kürk yaka, manşet ve kenarlar abartılı ama mantonun rengiyle de çok uyumlu duruyorlar.

1 2 3
4 5


Son olarak sizlere Escada'nın 2005 sonbahar kış reklam kampanyasından üç gözalıcı grup fotoğrafını sunmak istiyorum. Böyle üç fotoğrafı yan yana koyunca, sayfanın bir ucundan diğerine bir süpermodeller geçidi gibi oldu:) Caroline, üçüncü resimde giydiği elbisenin şarabi rengi ve harika saçlarıyla beni benden aldı, ama itiraf etmeliyim ki bu reklam fotoğraflarında en beğendiğim model Julia Stegner. Son resimde gümüş tilki kürk yakalı elbisesi ve siyah çantası ve provokatif pozu dikkat çekiyor ama eğer moda ve estetikten konuşuyorsak, ilk resimdeki pembe elbisesinin muhteşem olduğunu kabul etmeliyim. Yani diyeceğim o ki, kürk meraklısı olabilirim, ama bu gördüğüm güzelliğin hakkını teslim etmemi engellemez!

1 2
3

Elimde hala Caroline Trentini görselleri var, bu da demektir ki bu yazının üçüncü bölümü yakında pişer. Israrla isteyiniz...

4 yorum:

  1. pişir pişir.bak ısrar ediyorum.kaç gündür caroline baka baka kendiml beğenmez oldum.yaz da bitsin bu caroline kabusu!

    YanıtlaSil
  2. :) Galileo "Ben dönmüyor desem de dünya dönüyor" demiş ya, ben yazmasam da Caroline defilelerde, moda dergilerinde boy göstermeye devam ediyor...

    Tamam tamam, arayı fazla açmam söz.

    YanıtlaSil
  3. muff ları çok beğeniyorum ben de.Astarsız olarak vardı bende,kullanamadım ama.Alışkanlık heralde biraz.Bir ekz doya doya yurt dışı gezisinde kullanmıştım.-15 Cydi.4.resimdeki mor şapkaya bayıldım ben.Model hakkında yorum yapmıyıcam,bu kadar güzel olmak zorundamı yaaaaa cık üfff :)

    YanıtlaSil
  4. Escada reklamı ne güzelmiş öyle, düşmanları hırslarından çatlatır bu hatunlar... Caroline çok sevimli, tamam, ama kadın dediğin biraz fettan olur! Hiç celebrity dergilerinde çıkmıyor bu kız, erkek arkadaşı falan da yok sanırım?

    YanıtlaSil